Търсене в този блог

четвъртък, 29 юни 2017 г.

РАЗЯДКА С КРЕМА СИРЕНЕ И ПУШЕНА СЬОМГА

Това е едно идеално нещо за замезване в жегата, когато човек хем е гладен, хем не му се яде нищо заради горещината. И има пушена сьомга… ;) Чудесно биха се получили ордьовърчета, ако се постави в солени тарталети или пък върху домашно изпечени брускети със синьо сирене (каквито, признавам си, ме домързя да направя).
Необходими продукти:
100 гр. пушена сьомга (може и да е от рагу – виж тук: http://oursgourmand.blogspot.bg/2017/06/blog-post_29.html )
2 броя сирене „Крема“
½ лимон
челен пипер
Приготвяне:
Сьомгата се накъсва на парченца, добавя се крема сиренето и се поръсва със сока на ½ лимон и черен пипер на вкус. Разбърква се и се размачква с вилица докато стане почти хомогенно, но парченцата риба все още си личат. Сервира се върху брускети, тарталети или порсто филия хляб като сандвич. А да си призная, може и да се мези направо, тъй като сиренето „Крема“ е доста обезмаслено и попива мазнината от сьомгата.


Няма коментари:

Публикуване на коментар