Търсене в този блог

неделя, 29 април 2018 г.

ПАНИРАНИ ПИЛЕШКИ ФИЛЕНЦА С КОРНФЛЕЙКС




Това е рецепта за едно страхотно бирено мезе… Няма какво повече да говоря, така че преминавам директно към рецептата. Няма да работя с точни количества, тъй като не се знае колко души ще пият бира, нито колко бира ще изпият. Така че количествата в рецептата – според ситуацията и нуждата.

Необходими продукти:
пилешки гърди
брашно (за овалване)
яйца (за панировката)
корнфлейкс (за панировката)
сол
черен пипер
сос „Уорчестър“

Приготвяне
Гърдите се нарязват на продълговати парчета с дебелина около 1,5 – 2,0 см.

Поръсват се на вкус със сол и черен пипер, след което се заливат със соса „Уорчестър“ (от него се слага толкова, колкото да не протече, а да остане по филетата).

Хубаво е на този етап да се забравят за няколко часа в хладилника, като колкото по-дълго време - толкова по-добре. Приготвя се подходящ тиган с толкова мазнина, че да могат да потъват в нея (аз използвам висока касерола с малък диаметър, така че да се пържат „дийп фрай“ в малко олио, като ги правя по 3-4 наведнъж, което не е проблем, тъй като се изпържват бързо). Приготвят се три съда: 1 с брашно за овалване, втори с разбити яйца и трети с натрошен корнфлейкс (аз използвам найлонов плик, като го мачкам с ръка в него).


Филетата най-напред се овалват в брашното, след това в яйцето и накрая в натрошения корнфлейкс. Пържат се в предварително сгорещена мазнина до златист цвят. Добре е да се отцедят върху домакинска хартия преди сервиране.
Ами това е от мен… Всъщност нещо последно – дано имате изстудена бира, че следва наздраве!


Няма коментари:

Публикуване на коментар